Update: Genk krijgt straf na Limburgse derby en schiet in actie

Update: Genk krijgt straf na Limburgse derby en schiet in actie

28-02-2017 15:07
3

De Limburgse derby tussen Genk en Sint-Truiden van 10 februari (0-3) krijgt mogelijk nog een staartje voor Genk. De ploeg van Albert Stuivenberg moet zich verantwoorden voor de Geschillencommissie na akkefietjes bij die wedstrijd.

Voor de Limburgse derby gooiden supporters van Genk voetzoekers en vuurwerk op het veld. Dat zorgde ook op brandplekken op het kunstgrasveld van Stayen. Daar moet Genk nu mogelijk voor boeten. De club moet zich dinsdag verantwoorden voor de Geschillencommissie voor het Profvoetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Dat komt er op basis van het scheidsrechterverslag en het rapport van de Match Delegate. Naast Genk wordt ook scheidsrechter Luc Wouters opgeroepen. Het is niet de eerste keer dat er akkefietjes zijn bij een wedstrijd tussen beide clubs. Zo brachten supporters van STVV in de heenwedstrijd schade toe aan de installaties van Genk. Beide clubs moesten toen een boete van 1.000 euro betalen.

Update 15.07 uur: Het Bondsparket heeft Genk een straf van 2.500 euro gegeven na de incidenten. De Limburgers aanvaarden de straf en ontkennen de feiten niet. "Maar we hebben er alles aan gedaan om ze te voorkomen", aldus raadsman Robby Loos. "We wisten dat enkele supporters iets van plan waren, maar ondanks meerdere controles zijn ze er toch in geslaagd hun plan uit te voeren."

"KRC Genk neemt zijn verantwoordelijkheid. We blijven supporters sensibiliseren. We doen er ook alles aan om de daders te identificeren, zodat we hen gerechtelijk kunnen vervolgen."