Genkse fans mogen veel doelpunten verwachten: We spelen altijd om te winnen

Genkse fans mogen veel doelpunten verwachten: "We spelen altijd om te winnen"

22-02-2017 19:30

KRC Genk heeft donderdagavond genoeg aan een scoreloos gelijkspel tegen Astra Giurgiu om door te stoten naar de volgende ronde. Daar wil Albert Stuivenberg echter niet aan denken. Hij gaat vol voor de winst met de Limburgers.

Op de nul spelen zal moeilijk worden voor Genk. Dit seizoen scoorde Astra Giurgiu buitenshuis al elke keer, enkel tegen AS Roma vond het de weg naar de netten niet. "Als je op de nul gaat spelen, loop je altijd gevaar voor een tegendoelpunt", citeert Het Laatste Nieuws de Nederlandse coach.

Genk gaat dan ook voluit voor de overwinning tegen de Roemeense tegenstander. "We spelen altijd om te winnen, dat is de beste remedie. We hebben er natuurlijk over gepraat, want met een 0-0 of een 1-1 gaan we ook gewoon door naar de volgende ronde", vertelt hij.

Die overwinning zal ook niet in de schoot geworpen worden. Dat weet Stuivenberg. "In de heenwedstrijd hebben we gezien dat Astra over enkele indrukwekkende spelers beschikt. Ze wentelen zich nu met plezier in een underdogpositie, terwijl ze net op verplaatsing hun beste resultaten neerzetten. We moeten dan ook negentig minuten geconcentreerd blijven en opletten voor de counter", besluit hij.