Een opvallende blik op de trainingen van Weiler: Ze zullen hem nog dankbaar zijn

Een opvallende blik op de trainingen van Weiler: "Ze zullen hem nog dankbaar zijn"

22-02-2017 14:56

René Weiler heeft in zijn korte periode bij RSC Anderlecht een pak veranderd. Zo ook de trainingen. Die zijn nu heel wat harder. Dat vertelt huurling Fabrice N'Sakala, die nog even samenwerkte met Weiler.

"Bij conditionele testen mochten we niet trager dan 16 km per uur lopen. Op training was er een regel: je moet altijd in beweging zijn, al is het maar lichtjes joggen. Word je betrapt op stappen, dan moet je pompen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Eigenlijk zoekt hij constant de limieten op van een speler, zodat hij voor zichzelf de lat hoger legt. Ik kan mij vergissen, maar de meeste spelers van Anderlecht zullen Weiler later dankbaar zijn. In feite doet Weiler niets speciaals, hoor. In Frankrijk heb ik erger gekend: daar zat je haast op een militair kamp."

Weiler werd weleens bestempeld als een zeer strenge trainer. Dat vindt N'Sakala overdreven. "Als je het niet gewend bent, kan de houding van Weiler dictatoriaal overkomen. Ik zal je meteen geruststellen: in Frankrijk zijn alle trainers kleine dictators", besluit hij.