Analist onder de indruk van Anderlecht: ''Het is alsof ze kampioen gaan worden''

Analist onder de indruk van Anderlecht: ''Het is alsof ze kampioen gaan worden''

22-02-2017 10:54

Anderlecht staat na een knappe reeks van twaalf duels zonder nederlaag op gelijke hoogte met Club Brugge. Wim De Coninck ziet dat de keuzes van coach René Weiler op dit moment goed uitpakken.

''René Weiler maakt soms op het eerste gezicht rare keuzes, maar wat me opvalt is dat ze vaak in zijn voordeel uitdraaien'', analyseert De Conick in Sport/Voetbalmagazine. ''Als je iemand van het vijftal Adrien Trebel, Youri Tielemans, Sofiane Hanni, Leander Dendoncker en Nicolae Stanciu uit de ploeg moet zetten, kom je nooit bij Tielemans terecht.''

De Zwitser deed dat wel tegen KV Oostende. "Ook om Trebel nog eens een kans te geven en omdat hij vond dat Tielemans wat rust kon gebruiken. Of de speler het daarmee eens was, weet ik niet, maar zijn prestatie bij de invalbeurt mocht er zijn'', zo benadrukt De Coninck de goede afloop (1-4) dankzij twee wereldgoals van invaller Tielemans.

De Coninck is onder de indruk geraakt van het huidige Anderlecht. "Opeens staat heel die ploeg daar. Vier goals tegen Zulte Waregem, nu vier in Oostende en tussendoor een Europese zege. Het is alsof ze kampioen gaan worden. Wie had dat een paar maanden geleden gezegd?", besluit de analist.