Bizarre wending: 'Antwerp riskeert degradatie naar Amateurklasse'

Bizarre wending: 'Antwerp riskeert degradatie naar Amateurklasse'

22-02-2017 08:45
2

Opmerkelijk bericht in Sport/Voetbalmagazine: Antwerp is nog volop aan het strijden voor de promotie, maar mogelijk gaat het de andere richting uit. Het magazine weet namelijk dat het licentiedossier van Antwerp heel wat vormfouten vertoont.

Licentiedossiers moeten aan een paar strenge voorwaarden voldoen, maar bij Antwerp kloppen er een aantal dingen niet. Het zou allemaal draaien om het befaamde artikel 2016. Dat artikel stipuleert dat een club die van vzw wil overgaan naar een nv voor 31 maart zijn dossier moet indienen. Het dossier is echter pas ingediend op 7 juni. Verder moet dat ook worden aangekondigd in de bondsbladen, zodat eventuele schuldeisers (zoals ex-voorzitter Eddy Wauters) nog hun geld kunnen opeisen. Die aankondiging is pas gebeurd na de goedkeuring van de licentiecommissie. 

Antwerp moet zich pas zorgen maken als iemand klacht indient, maar bij Union weten ze in ieder geval van dit probleem. Jean-Marie Philips, ex-CEO van de KBVB en nu raadgever bij Union, heeft die informatie verstrekt. Als Union niet bij de eerste vier eindigt moet het spelen tegen degradatie, dat lijkt een logisch moment om klacht in te dienen. Nog dit: als Antwerp wél sportief kan promoveren, dan blijft het in dit scenario in 1B.

De KBVB was niet meteen bereikbaar voor een reactie. "Lopende dossiers worden met de nodige discretie behandeld, dus kunnen wij hierover onmogelijk communiceren."