Van Meir 'bedankt' de rivaal: Antwerp heeft zijn huiswerk niet goed gemaakt

Van Meir 'bedankt' de rivaal: "Antwerp heeft zijn huiswerk niet goed gemaakt"

22-02-2017 07:45

Lierse zit nog altijd in pole position om de tweede periodetitel te pakken. Als het wint van Roeselare en Antwerp geen monsterzege behaalt egen Lommel is de zaak beklonken. Eric Van Meir vindt het opvallend dat de nummers zeven en negen van vorig seizoen voor promotie spelen.

Zowel Lierse als Roeselare raakten met de hakken over de sloot in Eerste Klasse B. "Vorig jaar werd Roeselare als nummer negen enkel opgevist door het wegvallen van White Star, terwijl wij onze plaats bij de eerste acht pas in de laatste tien minuten van de slotwedstrijd op Virton veiligstelden. Als wij beide het halen, wil dat zeggen dat een aantal andere ploegen hun huiswerk niet goed gemaakt hebben: Cercle Brugge, OHL en Antwerp", zo vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Vooral Antwerp heeft in de zomer kennelijk domme dingen gedaan. "Toen Antwerp zijn kern samenstelde, wist je dat dat problemen zou geven in de kleedkamer. Uiteindelijk word je geen kampioen met de beste spelers, wel met de beste ploeg. We hebben de beste doelman van de reeks gehaald, de beste doelschutter en de nummer twee. Net op tijd, want net na ons contacteerden ook Eupen en Antwerp Aurélien Joachim, maar die bleef zijn woord dat hij aan ons had gegeven trouw. Naast die nieuwkomers haalden we ook een paar ervaren Liersespelers terug."