Ex-coach reageert: Niets te maken met het ontslag van Maes

Ex-coach reageert: "Niets te maken met het ontslag van Maes"

21-02-2017 18:00

Peter Maes werd eind december ontslagen bij Racing Genk, hij werd een paar dagen later al opgevolgd door Albert Stuivenberg. Een tip van ex-coach Sef Vergoosen, maar die legt uit dat hij maar een kleine rol speelde in de stoelendans.

Vergoosen vindt dat zijn adviserende rol niet overdreven hoeft te worden. "Ik moet een aantal dingen ontkrachten. Ik kom regelmatig bij het bestuur, en dan praat je wel eens over het voetbal met Jos Vaessen, Albert Bijnens, mensen die daar gewoon rondlopen. Daar is een gesprek uit voortgevloeid met Dimitri De Condé, over coaching: Wat moet de huidige coach aan kwaliteiten hebben en wat vraagt de club? In dat verhaal heb ik hem e en aantal namen gegeven van mensen die in dat profiel pasten. Dat is gebeurd, en meer niet", vertelt hij in TVL Sportcafé.

Vergoosen vindt het aangenaam dat Genk zo progressief bezig is met trainers. "Ik heb dan ergens gelezen dat De Condé trainers is gaan scouten en ik dacht: worden we eindelijk wakker? Een trainer wordt vaak op het laatste moment aangetrokken, en wie pak je dan. Wie vrij is en niet te veel kost, argumenten die geen steek houden. In het gesprek dat we hebben gehad is er geen woord gezegd over Peter Maes vervangen, het ging puur om de huidige club."

In de huidige staf zitten er heel wat oude bekenden van Vergoosen. "Als ze Stuivenberg buitengooien, en ik kom terug dan zijn we klaar", grapt hij. "Jos Daerden was al langer terug, Guy kwam op het laatste moment. Ik heb daar geen rol in gespeeld, en ook niet in het aantrekken van Stuivenberg. Ik heb enkel verteld welke kwaliteiten hij had."