Pochettino heeft vertrouwen in zijn Tottenham: Nu zijn we allemaal high

Pochettino heeft vertrouwen in zijn Tottenham: "Nu zijn we allemaal high"

21-02-2017 17:24

KAA Gent hoopt donderdag te overleven in Wembley. In de Europa League verdedigt een 1-0 voorsprong tegen Tottenham Hotspur. Dat wordt geen eenvoudige opdracht, want The Spurs hebben iets recht te zetten. Manager Mauricio Pochettino gelooft alvast dat dat gaat lukken. 

Tottenham zat de voorbije weken wat in de hoeken waar de klappen vielen, maar zondag won het in de FA Cup met 3-0 van Fulham. "Dit moet onze spelers een grote vertrouwensboost geven", noteerde Sportwereld uit de mond van Pochettino. "Maar we hebben geen tijd om op wolkjes te lopen als we een voortijdige Europese exit willen vermijden tegen Gent."

"We hebben de heenwedstrijd aangevat toen we mentaal op een dieptepunt zaten, na de nederlaag tegen Liverpool. Maar nu zijn we weer high. We moeten ons fris voelen, want donderdag op Wembley wordt voor ons gewoon een regelrechte finale. De wedstrijd tegen Fulham was voor ons een kans om te tonen dat we nog leven, en dat we de dingen nog kunnen rechtzetten na twee opeenvolgende nederlagen."

"Na Gent hebben we allemaal een paar keer samengezeten. Dat was goed voor de groep, de reactie op het veld was fantastisch. Daar ben ik heel blij mee, nu moeten we dat gevoel vasthouden tot donderdag. Dat wordt een zeer belangrijke wedstrijd voor ons, voor onze eigen supporters. We moeten al onze energie aanwenden om de volgende ronde in de Europa League te behalen."