De toekomst van Lierse kleurt bijzonder rooskleurig na schitterend nieuws

De toekomst van Lierse kleurt bijzonder rooskleurig na schitterend nieuws

20-02-2017 21:22

Amper enkele uren na de transfer van Ayub Masika komt Lierse met goed nieuws naar buiten. De club is niet enkel sportief, maar ook financieel goed bezig.

'Seizoen na seizoen wordt de club minder afhankelijk van geldschieter Wadi Degla', klinkt het op de officiële website. 'Een belofte die de club 3 jaar geleden heeft gemaakt aan haar supporters wordt zo stilaan ingelost. Jaar na jaar maakt Lierse zijn budget "gezonder". Lierse is een kleine club die nu zal bewijzen ook zonder de extra miljoenen van Wadi Degla een bestaansrecht te hebben', aldus Lierse.

'Om alles kracht bij te zetten, overtuigde onze club Wadi Degla om de lening van 24 miljoen euro die momenteel in de boeken staat genoteerd, en dus door Wadi Degla op korte termijn opeisbaar was, om te zetten in kapitaal. Dit maakt onze club financieel weer gezond. Door de kapitaalsverhoging is Lierse dan vanaf volgende week schuldenvrij', deelt de club trots mee.

'Het eigen vermogen wordt hiermee acht miljoen euro (positief). Dit samen met een strikt en voorzichtig beleid, en ter tijd en stond een uitgaande transfer voor een aanzienlijk bedrag (zoals die van Masika), zou Lierse dan op financieel vlak helemaal zelfstandig kunnen opereren tijdens het seizoen 2017-2018', aldus de club.