Straf: fenomeen Mboyo helpt Cercle Brugge opnieuw aan driepunter

18-02-2017 18:45

Ilombe Mboyo heeft zijn Belgische comeback zeker niet gemist. De huurling van FC Sion heeft opnieuw een belangrijke goal gemaakt voor Cercle Brugge: de Vereniging won met 1-0 van Oud-Heverlee Leuven.

Mboyo startte opnieuw niet in de basis, hij is fysiek niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen. Toch had Cercle in de eerste helft al de bovenhand tegen een gehavend OHL. Toch kwam de eerste échte kans pas na twintig minuten. Tomislav Kis kon koppen, maar hij mikte te centraal. Het was meteen de enige grote mogelijkheid van de eerste helft, rusten met een logische 0-0.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, maar op het uur kwam dan het moment van Mboyo. Hij mocht invallen voor Amadou Diallo. Die bewees even later meteen zijn waarde: hij tikte een corner binnen en bezorgde Cercle zo de driepunter. In 124 speelminuten heeft Mboyo nu al drie doelpunten kunnen maken voor Cercle. OHL kon nog bijna de gelijkmaker scoren in de slotfase, maar Din Sula kwam een paar centimeter te kort. Ook Njengo Madeng kon doelman Paul Nardi nog bedreigen, maar schoot over.

Dennis van Wijk verliest zo voor de vierde keer op vijf wedstrijden met OHL, dat hard gaat moeten strijden voor het behoud. Dat geldt ook voor Cercle, al heeft het nog een mathematische kans op Play-Off 3.