Vercauteren legt de lat bijzonder hoog: Zoiets kan niet bij Anderlecht

Vercauteren legt de lat bijzonder hoog: "Zoiets kan niet bij Anderlecht"

18-02-2017 15:45

René Weiler zit stilaan op het juiste spoor bij Anderlecht. De ploeg draait steeds beter, de kritiek op zijn persoon verstomd. Onder meer Frank Vercauteren klonk eerder dit seizoen kritisch over hem, maar wil dat graag nuanceren.

In een eerder interview liet Vercauteren dit seizoen optekenen: "Als je niet kan omgaan met de druk, moet je van beroep veranderen of in ieder geval niet naar Anderlecht gaan". In die tijd ging het helemaal niet goed met Anderlecht, maar Vercauteren maakt duidelijk dat dit geen kritiek op de coach was.

"Ik viseerde in ieder geval niet Weiler, die ik overigens totaal niet ken. Ook weet ik niet hoe hij werkt. Alleen verklaarde ik dat je bij Anderlecht het recht niet hebt om excuses in te roepen. Zeggen dat het moeilijk zal worden om kampioen te zijn doordat er een vernieuwing plaatsvond van de spelerskern, dat kan daar eigenlijk niet. De ambities van Anderlecht mogen nooit verminderen, zelfs als er een nieuwe coach is en vijftien nieuwe spelers. Die ploeg moet altijd voor de zege gaan, ook op een verkiezing van de Gouden Schoen!", aldus Vercauteren in Sport/Voetbalmagazine.