Harde 'wake-up call' voor tegenstander Gent: 'Misschien mag hij op de bank zitten'

Harde 'wake-up call' voor tegenstander Gent: 'Misschien mag hij op de bank zitten'

18-02-2017 11:58

De tijd tikt voor Vincent Janssen. De Nederlandse spits werd afgelopen zomer door Tottenham Hotspur voor 20 miljoen euro overgenomen van AZ, maar kan het bij de tegenstander van AA Gent in de Europa League nog niet waarmaken. Manager Mauricio Pochettino waarschuwt de aanvaller.

Spurs speelt aankomend weekeinde een FA Cup-wedstrijd op Craven Cottage tegen Fulham. De vraag is of Janssen de kans krijgt als basisklant. "Misschien, misschien. Hij moet simpelweg meer laten zien, dat verwacht ik van hem. Dan zullen we kijken", aldus Pochettino, geciteerd door Engelse media, op de persconferentie van Tottenham in aanloop naar het bekerduel.

"Misschien krijgt hij de kans om op de bank plaats te nemen óf te spelen vanaf het beginsignaal", houdt Pochettino de opties open. "Of je speelt heeft altijd te maken met de vorm en kwaliteiten die je hebt en natuurlijk je geloof op het trainingsveld." Janssen stond in Nederland bekend als trainingsbeest en werkpaard. In Engeland kan hij nog geen potten breken. De spits heeft zichzelf een jaar de tijd gegund.