Club Brugge had meer dan vijf miljoen euro over voor Standard-spelers

Club Brugge had meer dan vijf miljoen euro over voor Standard-spelers

15-02-2017 10:37
2

Club Brugge kocht de afgelopen transferperiode stevig in. Toch had het nog meer willen en kunnen uitgeven. Tenminste dat beweert Bruno Venanzi, de sterke man van Standard.

Club Brugge wilde immers ver gaan voor Mathieu Dossevi en Edmilson. Standard hield evenwel de overgangen naar Jan Breydel tegen. "Brugge wilde tot vijf miljoen betalen voor Dossevi en daarna voor Edmilson", stelt Venanzi in Het Laatste Nieuws.

Van de sterkhouders verdween in Luik uiteindelijk enkel Adrien Trebel. Voor circa vijf miljoen euro trok hij naar Anderlecht. Venanzi beweert dat Standard in totaal nog 25 miljoen euro had kunnen verdienen afgelopen winter. Onder meer door de transfer van Ishal Belfodil. Maar transfers waren niet nodig om de cijfers in evenwicht te houden.

"We boekten winst omdat we veertien miljoen euro aan de doorverkoop van Michy Batshuayi hadden verdiend. Ik ben blij dat Belfodil hier nog is en hoop dat hij ook volgend seizoen voor ons voetbalt. Als we hadden gewild, hadden we deze winter voor 25 miljoen verkocht. Fulham was bereid 2,5 miljoen te geven voor Cissé en ook voor Orlando Sa kwam er een bod binnen."