De Condé wil doorstoten in de Europa League: Goed voor het imago van de club

De Condé wil doorstoten in de Europa League: "Goed voor het imago van de club"

14-02-2017 18:08

Racing Genk is op dit moment nog volop in strijd voor een ticket voor Play Off 1, maar moet donderdag aan de bak in de Europa League. Het Roemeense Astra Giurgiu lijkt een hapklare brok voor de Limburgers.

Genk wil graag doorstoten in de Europa League, maar het behalen van Play-Off 1 is uiteraard ook belangrijk. Lukt het wel om beide doelstelling te combineren? "Het bestuur legt de lat zo hoog mogelijk. We houden niet van kiezen", vertelde technisch directeur Dimitri de Condé voor de microfoon van Sporza.

"Na de winterstop hadden we nog drie doelen. De bekerfinale hebben we niet bereikt, maar we hebben nog twee doelen. Doorstoten in Europa is goed voor het imago van deze club en het zou de eerste keer in de clubgeschiedenis zijn dat we deze fase kunnen overleven. Het kan natuurlijk altijd dat we daarvoor een prijs betalen."

"We moeten echter realistisch zijn. Als we Play-off I niet halen, dan zal dat eerder zijn door de mindere resultaten in de heenronde", aldus De Condé, die nog verklaarde tevreden te zijn over nieuwe trainer Albert Stuivenberg. ""De resultaten zijn niet slecht en de manier waarop is goed. We creëren veel kansen en geven weinig weg. We mogen tevreden zijn."