Mourinho: 'Dat team gaat de titel pakken door counters en standaardsituaties'

Mourinho: 'Dat team gaat de titel pakken door counters en standaardsituaties'

11-02-2017 22:56

José Mourinho komt superlatieven tekort voor de eerste helft van Manchester United tegen Watford zaterdagmiddag. The Red Devils trokken op Old Trafford met 2-0 aan het langste eind door goals van Juan Mata en Anthony Martial.

"De periode voor de 1-0 was ongelooflijk. Het publiek was zó gelukkig, zó enthousiast. Kwaliteit, kansen, voetbal, beweging. Absoluut geweldig", kon Mourinho zijn geluk niet op tegenover Manchester United TV. "Het zou een voetbal-misdaad zijn als we in die periode niet hadden gescoord."

Mata brak in de 32e minuut de ban voor United door een fraaie aanval af te ronden. "Het doelpunt was goed voor ons vertrouwen, we waren opgelucht dat we met een voorsprong de rust in gingen." De equipe van Mourinho bleef voor de zestiende keer ongeslagen in de Premier League. Het gat met koploper Chelsea is evenwel groot met elf punten.

"Chelsea verdedigt uitstekend met veel spelers en ik denk dat dit defensieve team de titel gaat pakken met doelpunten uit counters en standaardsituaties", stelt de Portugees, die daarmee zowel een compliment als een sneer uitdeelde aan zijn voormalige werkgever. "Ik denk niet dat ze het nog laten glippen, maar voetbal is voetbal."