'Preud'homme zit in de Formule 1, Vanhaezebrouck nog bij de beloftevolle rijders'

'Preud'homme zit in de Formule 1, Vanhaezebrouck nog bij de beloftevolle rijders'

11-02-2017 11:39
5

Aad de Mos is een fan van Hein Vanhaezebrouck. De Nederlandse analist heeft de coach van AA Gent al meermaals aangeprezen bij Ajax. De Mos heeft in Het Laatste Nieuws echter ook enige kritiek op Vanhaezebrouck.

''Als je het hebt over een ploeg neerzetten, tactisch, dan is hij de beste in België. Maar vooralsnog mist hij flexibiliteit en peoplemanagement om te kunnen overleven in een topclub. Zolang hij zichzelf belangrijker vindt dan zijn spelers, moet je hem niet nemen'', zo antwoordde De Mos de laatste keer achter de schermen bij Ajax.

''Vanhaezebrouck moet beseffen dat niet alleen hij het voetbal uitvindt'', luidt de kritiek van De Mos. ''Zoveel meer grotere trainers dan hij zijn vroeg of laat tot het besef gekomen dat je als coach maar zo sterk bent als je spelersmateriaal. Ik was 17 jaar toen ik aan Happel ging vragen wat zijn geheim voor het succes was. Happel antwoordde: 'Ich hatte immer die besten Spieler.'''

De Mos vindt bijvoorbeeld dat Vanhaezebrouck in zijn algemeenheid nog niet kan tippen aan Club Brugge-trainer Michel Preud'homme. ''Ik ben een grote fan van Vanhaezebrouck, maar terwijl Preud'homme het vak in de vingers heeft, en vlot rondjes rijdt in de Formule 1, zit Hein nog in de Formule 3000 (inmiddels GP2 genoemd, red.) - bij de beloftevolle rijders. Hij denkt dat hij Max Verstappen is, en zomaar van nature een Grand Prix kan winnen. Neen. Een gouden raad voor Vanhaezebrouck: 'Stappie, stappie'', besluit De Mos.