'Grijze tovenaar' Broos geeft Kameroen nog extra cadeau

'Grijze tovenaar' Broos geeft Kameroen nog extra cadeau

09-02-2017 22:00

Hugo Broos realiseerde afgelopen week het onmogelijke. Hij maakte Kameroen zonder echte topvedetten Afrikaans kampioen. Door die zege in de Afrika Cup is Kameroen plots een sterke stijger op de FIFA-ranking. 

De nieuwe FIFA-ranking is donderdag bekendgemaakt, de Rode Duivels blijven geparkeerd op een vijfde plaats. In Europa zijn er in januari dan ook geen interlands gespeeld. In Afrika hebben wel heel wat ploegen hun voordeel gedaan. Kameroen stond voor het tornooi nog op plaats 62. Door toedoen van de 'grijze tovenaar', de bijnaam die hij in Kameroen kreeg, staat het plots op plaats 33. Dat is echter lang geen record. In 2009 stond Kameroen nog eventjes elfde. Ook verliezend finalist Egypte doet een mooie zaak, het stijgt 13 plaatsen naar 23.

De Rode Duivels moeten nog even wachten om hun ranking bij te spijkeren. De eerstvolgende interland is pas op 25 maart, dan ontvangt het Griekenland voor een WK-kwalificatiewedstrijd. Dat land is na een aantal magere jaren gezakt tot de 43ste plaats. Een paar dagen later is het de beurt aan Rusland, maar dat is een vriendschappelijke wedstrijd.