Gebrek aan spits breekt Genk zuur op met teleurstellend gelijkspel

Gebrek aan spits breekt Genk zuur op met teleurstellend gelijkspel

07-02-2017 22:20

Genk heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1. De Limburgers, die verzwakt voor de dag kwamen, konden geen doelpunt scoren tegen Waasland-Beveren. Het werd een scoreloos gelijkspel.

Dat Genk niet met de beste ploeg voor de dag kwam, was duidelijk te zien. De Limburgers, met TIno-Sven Susic in de spits, kregen amper kansen. Het was Waasland-Beveren dat voor het meeste doelgevaar zorgde. Onder andere Zinho Gano bracht Nordin Jackers wat werk.

Intussen zag Genk ook nog Sébastien Dewaest uitvallen met een blessure. Waasland-Beveren volgde met nog twee opgelegde kansen, maar geen doelpunten. Genk bakte er aanvallend helemaal niets van.

Op zoek naar het doelpunt
Na de pauze was het Genk dat voor het meeste dreiging zorgde. Susic kreeg dé kans op de 0-1, maar zijn kopbal ging aan de verste paal voorbij. De thuisploeg leunde achterover, Genk ging voor de overwinning. Alejandro Pozuelo, maar ook Waasland-Beveren kreeg nog een goede kans. Een doelpunt bleef echter uit.

Het gelijkspel is een teleurstellend resultaat voor Genk, dat zo blijft steken op de achtste plek. Het telt twee punten achterstand op Charleroi, de nummer zes in de stand. Waasland-Beveren staat op de veertiende plek en lijkt nu zeker van behoud.