Zet Weiler topaankoop definitief uit de ploeg? Trouwe soldaat die nooit mort

Zet Weiler topaankoop definitief uit de ploeg? "Trouwe soldaat die nooit mort"

07-02-2017 15:15
2

Na de wintermercato zijn de plaatsjes op het middenveld van Anderlecht heel duur geworden. Adrien Trebel werd met veel toeters en bellen binnengehaald en lijkt zeker van een basisplaats. Dat is bijzonder slecht nieuws voor Sofiane Hanni.

Jürgen Geril van Het Nieuwsblad vraagt zich luidop af hoe het nu precies verder moet met de Algerijn. De aankoop van KV Mechelen startte geweldig bij Anderlecht en heeft ondertussen prachtige statistieken. Hij speelde echter geen grote rol in de sterke reeks die Anderlecht heeft neergezet en was door de Afrika Cup een maand weg. Is hij zijn plaatsje definitief kwijt?

"Met acht goals en tien assists in alle competities samen is Hanni na Teodorczyk sowieso de meest productieve Brusselaar en hij is bovendien de aanvoerder. Maar de discussie zal oplaaien of hij en Stanciu - allebei zelfde types die graag de bal claimen - samen in het elftal kunnen. Ze deden het eerder, maar ze leken zich toen wat beklemd te voelen", stelt Het Nieuwsblad.

Het karakter van Hanni zou in deze zaak wel eens een nadeel kunnen worden. "Natuurlijk heeft Hanni met zijn statistieken het recht om zijn basisplaats op te eisen, maar de dribbelaar is ook een trouwe soldaat die niet snel mort. De Algerijn is de gemakkelijkste om te gebruiken als supersub, maar of dat ook terecht zou zijn?"