Uitblinker Ryan zorgt meteen voor het verschil: Dat is mijn job

Uitblinker Ryan zorgt meteen voor het verschil: "Dat is mijn job"

04-02-2017 23:08
1

KRC Genk kon zaterdagavond rekenen op Mathew Ryan. De Australische doelman speelde een uitstekende partij in de 1-0 overwinning tegen Royal Excel Moeskroen. Een deugddoende overwinning, zegt hij zelf.

"Ik ben heel blij met de overwinning en de clean sheet", klonk het achteraf tegenover Sporza. "Het was belangrijk na onze laatste twee wedstrijden en de droevige week met de begrafenis van Thomas (Buffel) z’n vrouw. Er was ook nog eens het overlijden van een fan, het is moeilijk geweest. Ik ben blij dat we vandaag konden reageren", zei de Genkse doelman.

Genk had het niet makkelijk tegen de Henegouwenaren; "Het was niet onze mooiste overwinning, maar we hebben wel veel kansen gecreëerd. We misten alleen wat efficiëntie. We blijven voortwerken en focussen ons nu op de wedstrijd van dinsdag tegen Waasland-Beveren", aldus Ryan.

De doelman had een groot aandeel in de overwinning met enkele knappe reddingen. "Dat is mijn job. Natuurlijk heb ik liever een rustige avond, maar als het nodig is, wil ik er zijn voor het team. Ik ben ook heel blij voor José (Naranjo). Met die gemiste penalty tegen Oostende had het een moeilijke start voor hem kunnen zijn, maar hij heeft op de best mogelijke manier gereageerd", besluit hij.