Waasland-Beveren doet gouden zaak in het klassement, Eupen moet vrezen

04-02-2017 21:55

Waasland-Beveren heeft onderin een uitstekende zaak gedaan. Het klopte Eupen na een aangename wedstrijd met 0-2. Oliver Myny was de grote man bij de Waaslanders. Hij nam de twee doelpunten voor zijn rekening. Verder was het de wedstrijd van de comebacks. Voor Eupen is het nu echt wel alarmfase rood in het klassement.

Na de bekeruitschakeling woensdag tegen Zulte Wargem kan Eupen zich opnieuw focussen op de competitie. Het ontving Waasland Beveren voor de degradatietopper. Beide konden de drie punten dan ook goed gebruiken. Bij Eupen stond verloren zoon Henry Onyekuru na de transferperikelen opnieuw in de basis. Bij Waasland Beveren dropte coach Cedomir Janevski Steeven Langil en Ibrahima Conte meteen in de basis.

Aangename eerste helft
De Waaslanders begonnen met veel strijdlust en druk naar voren aan de wedstrijd. Hoewel de akker van de Kehrweg goed voetbal niet makkelijk maakt, ontsnapt Eupen aan een vroege voorsprong. Langil doet alles goed maar zijn schot spat uiteen op de paal. Eupen schiet wakker na die enorme mogelijkheid van Waasland Beveren en wordt beloond met kansen. Luis Garcia besluit te zwak op doel.

Het zijn toch de Waaslanders die op voorsprong komen. Myny rondt een vlijmscherpe counter af. 0-1. Tien minuten later is het opnieuw prijs. Na een snelle aanval op rechts schotelt Zinho Gano Myny de dubbele voorsprong voor. Het tweede doelpunt voor de flankaanvaller. Al werd hem wel heel weinig weggelegd door de Eupendefensie. We gaan rusten met 0-2 na een leuke eerste helft.

Comeback Brüls
Een dubbele wissel bij Eupen na de rust. Jeffrén en Jean-Thierry Lazare worden opgeofferd voor Christian Brüls en Jean-Luc Dompé. Christian Brüls mag zo zijn comeback maken bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon. Eupen weet dat het wat moet goedmaken en begint met veel aanvalslust aan de tweede helft. Sylla krijgt een reuzekans om de aansluitingstreffer binnen te koppen maar Köteles pakt uit met een geweldige parade.

De thuisploeg kreeg nog enkele goede kansen, maar kon niet meer scoren. Het bleef 0-2. De Panda's verliezen zo drie kostbare punten. Waasland Beveren doet een gouden zaak in het klassement en heeft Lokeren nu in het vizier. Eupen blijft met lege handen achter en moet nu echt wel oppassen in de kelder van het klassement.