''Stanciu heeft nog helemaal niets bewezen in België en bij nationale ploeg''

''Stanciu heeft nog helemaal niets bewezen in België en bij nationale ploeg''

01-02-2017 11:20

Club Brugge haalde met Dorin Rotariu vlak voor de transferdeadline nog een Roemeense international naar de Jupiler Pro League. Alin Stoica was ook een bekende Roemeen in onze competitie. Hij vindt dat de verwachting voor zijn landgenoot Nicolae Stanciu veel te hoog zijn.

Anderlecht betaalde afgelopen zomer liefst tien miljoen euro aan Steaua Boekarest. Stoica is van mening dat er niet meer op dat bedrag gefocust moet worden. "Mensen mogen zich niet blindstaren op zijn prijs en ook geen oordeel vellen op basis daarvan. Stanciu kan er niets aan doen dat Anderlecht zo veel heeft willen betalen voor hem'', zegt de ex-speler van Anderlecht, Club Brugge en AA Gent in Sport/Voetbalmagazine.

Stoica haalt ook uit naar de Roemeense pers. ''In Roemenië mogen ze wel stoppen met voetballers zo snel op te hemelen. Roemeense journalisten leven in een ander universum. Een goede actie, een geslaagde dribbel en je bent daar de nieuwe Hagi.''

Hij vindt dat Stanciu nog alles te bewijzen heeft. ''Stanciu heeft nog niets bewezen: niet in België, niet bij de Roemeense nationale ploeg en niet op Europees vlak. Dat de beste Roemeense voetballer slechts in België voetbalt, zegt ook genoeg. Laten we wachten tot Stanciu titels en individuele prijzen heeft gewonnen voor we hem uitroepen tot een halfgod'', is hij kritisch. De 23-jarige Stanciu was tot op heden goed voor zeven treffers en vier assiss in 26 optredens voor paars-wit.