OFFICIEEL: Essevee heeft definitief beet en verwelkomt vierde Deen

OFFICIEEL: Essevee heeft definitief beet en verwelkomt vierde Deen

30-01-2017 16:11

Jakob Ankersen moet de nieuwe vleugelsensatie van Zulte Waregem worden. De West-Vlamingen aasden al enige tijd op de komst van de Deense middenvelder, en nu is de transfer ook officieel afgerond. Hij komt over van het Zweedse IFK Göteborg en tekende tot 2019, met optie op een extra jaartje. 

Sinds 2015 verdiende Ankersen zijn brood in Zweden, waar de 26-jarige rechtspoot heel wat indruk maakte. Twee seizoenen geleden trof hij zes keer raak voor zijn club in competitieverband, afgelopen seizoen zat hij zelfs aan zeven. Ter verduidelijking: de competitie in Zweden loopt volgens het kalenderjaar. Ankersen werd in het verleden al vijf keer opgeroepen voor de nationale ploeg, maar wist nog nooit een cap te versieren.

Vanaf februari zal de Deen zijn wedstrijden dus afwerken aan de Gaverbeek. Het had overigens niet veel gescheeld of Ankersen was al een half jaar actief in de Jupiler Pro League. Vorige zomer stond Sporting Lokeren namelijk op het punt om hem in te lijven. Wegens familiale problemen (zijn vader was ernstig ziek) besloot de speler echter zelf om dat avontuur te laten varen. Zes maanden later strijkt hij dus toch neer in België, zij het bij Essevee.