Update: Russen houden fans voor de gek: géén lucratieve transfer Eto'o

Update: Russen houden fans voor de gek: géén lucratieve transfer Eto'o

26-01-2017 16:10

Samuel Eto'o gaat opnieuw het avontuur aan in Rusland. De Kameroense spits is donderdag gepresenteerd door FC Amkar. Eerder kwam de inmiddels 35-jarige Eto'o twee seizoenen (2011-2013) uit voor FC Anzhi Makhachkala. Sindsdien versleet hij de ene club na de andere. 

Na zijn vertrek bij het geïmplodeerde Anzhi verkaste Eto'o naar Chelsea. Vervolgens speelde de goalgetter een halfjaar voor Everton, om in januari 2015 de overstap te maken naar Sampdoria. Bij de Serie A-club trok hij de deur na een zes maanden achter zich dicht om zijn loopbaan te vervolgen bij het Turkse Antalyaspor. Daar diende hij eind 2015 zelfs even als interim-trainer.

Via de officiële kanalen heeft Amkar, dat op de zesde plaats in de Russische Premjer Liga staat, nog geen details losgelaten over de deal met Eto'o. In zijn loopbaan veroverde 118-voudig international van Kameroen liefst drie keer de Champions League. Twee keer met FC Barcelona (2006, 2009) en in 2010 met Internazionale. 

Update 16.10: Russische media melden inmiddels dat er geen sprake is van een transfer. FC Amkar blijkt de fans en volgers van de club voor de gek te hebben gehouden. Er was alleen sprake van een ontmoeting tussen Eto'o en een oude bekende die tegenwoordig bij Amkar werkt.