Geen Genk of STVV meer, zakenman oppert voor één Limburgse profclub

Geen Genk of STVV meer, zakenman oppert voor één Limburgse profclub

25-01-2017 11:14
3

Krijgen we binnenkort één Limburgse profclub. Als het van Bart Casters, de voorzitter van Sporting Hasselt, afhangt wel. De Limburgse zakenman heeft ambitieuze plannen.

"Eén grote profclub in de provincie, op termijn is er geen andere uitweg voor ons voetbal", is de voorzitter van Sporting Hasselt duidelijk in Het Belang van Limburg. De man, die in het verleden broeksponsor was bij KRC Genk en nog steeds deel uitmaakt van de Algemene Vergadering van KRC, wil één topclub in Limburg.

Hij ziet dat ook gebeuren. Eerst moet er een nieuw stadion komen. "Voetbal moet een totaalbeleving worden, met een modern stadion dat elke dag gebruikt wordt, anders is het niet rendabel. Zo een multifunctioneel stadion van een slordige 100 miljoen euro krijgt één club niet gebouwd. Daarom moet er samengewerkt worden."

Genk en STVV
Maar maakt zo'n plan ook kans op slagen? Genk is niet meteen vragende partij. Stayen is ook pas vernieuwd. Daarnaast is het nog het emotionele aspect. Weinig clubs en fans zien zo'n samenwerking zitten.

"Ik ben me bewust van die gevoeligheden. Maar daar moeten we doorheen durven kijken", reageert Casters. "Omdat één profclub een economische realiteit is. Als je een groot bedrijf wil lokken om te investeren, dan moet je de krachten bundelen. Voor zo een buitenlandse firma is een stad van 70.000 of 80.000 inwoners niet meer dan een wijk", vertelt hij.