'Vertrek El Ghazi definitief rond, Ajax krijgt acht miljoen bijgeschreven'

'Vertrek El Ghazi definitief rond, Ajax krijgt acht miljoen bijgeschreven'

24-01-2017 23:46

Anwar El Ghazi is vanaf woensdag officieel speler van OSC Lille. Volgens het Algemeen Dagblad is de transfer van Ajax naar de nummer veertien in de Ligue 1 in kannen en kruiken.

De clubs hebben de transfer nog niet officieel bevestigd, maar dat gaat volgens de krant niet lang meer duren. Ajax ontvangt acht miljoen euro voor de rechtsbuiten, die dit seizoen zijn basisplaats verloor aan Bertrand Traoré. Alleen omdat laatstgenoemde op de Afrika Cup actief is en daarvoor geblesseerd was, kreeg hij de voorbije duels een kans.

Door het vertrek van El Ghazi lijkt het duidelijk dat Ajax in actie moet komen voor de transferdeadline. Peter Bosz heeft, mede door blessureleed, weinig smaken over op de flanken. Zo zijn Pelle Clement en Vaclav Cerny geblesseerd en is het nog te vroeg om op de jonge Justin Kluivert te vertrouwen.

El Ghazi werd eerder dit seizoen uit de selectie gezet door Bosz toen de buitenspeler uit zijn slof schoot op de training. De hele novembermaand maakte hij daardoor deel uit van de selectie van Jong Ajax. Na Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer wordt El Ghazi de derde speler die deze winter vertrekt. Komend weekend speelt Lille in de competitie tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay.