'Bailey heeft een akkoord met Duitse topclub'

'Bailey heeft een akkoord met Duitse topclub'

24-01-2017 06:57
1

Leon Bailey zit na een gesprek met trainer Albert Stuivenberg niet in de selectie bij KRC Genk voor het competitieduel tegen Kortrijk dinsdagavond. Meteen ontstonden er geruchten dat de flankspeler dichtbij een transfer zou staan. Dat blijkt niet ongegrond, want Bailey zou een persoonlijk akkoord hebben.

Het Laatste Nieuws weet dat de Genkenaar persoonlijk rond is met het Duitse Bayer Leverkusen. Bailey zou samen met halfbroer Kyle en vader Craig Butler zondag de partij tussen Leverkusen Hertha Berlijn hebben bijgewoond. Er ligt voor de Jamaicaan een meerjarig contract klaar in de BayArena met een jaarloon van 1,5 miljoen euro.

Het is nog maar de vraag of Genk wil meewerken aan een transfer. Eerder liet de club al verstaan Bailey graag te willen houden. De Limburgers vragen een transfersom van zo'n 20 miljoen euro en het is niet duidelijk of Leverkusen dat op tafel wil leggen. Overigens zou halfbroer Kyle ook worden overgenomen door de Duitsers en meteen worden uitgeleend. Oostende is kandidaat.

Bailey is aan zijn tweede seizoen bezig in Genk. In 35 wedstrijden was hij dit seizoen al goed voor acht goals en tien assists.