Draait Verhaeghe Anderlecht een flinke loer? Hij wil geen concurrentie

Draait Verhaeghe Anderlecht een flinke loer? "Hij wil geen concurrentie"

23-01-2017 13:45
8

Het project heeft nog een jaar of drie de tijd, maar het is ondertussen wel duidelijk: de plannen voor het Eurostadion kennen heel wat obstakels. Het lijkt wel alsof de initiatiefnemers langs alle kanten worden tegengewerkt. Volgens Hans Vandeweghe is dat ook zo: Bart Verhaeghe zou de stoorzender zijn.

Vandeweghe schrijft in De Morgen dat het Verhaeghe is die helemaal niet gewonnen is voor de plannen. Hij wil zelf namelijk UPlace bouwen, een ander groot project in die streek. Bovendien wil hij ook een eigen stadiondossier voor Club Brugge. Vandeweghe beschuldigt Verhaeghe ervan om het Eurostadion te saboteren.

"Bart Verhaeghe is de baas van Uplace, tevens ondervoorzitter van de Voetbalbond én voorzitter van Club Brugge. Hij wil liever geen groot prestigieus stadion in het Brusselse. Het is inzake ontwikkeling een concurrent van zijn eigen Uplace, van zijn eigen Club Brugge dat nog geen nieuw stadion heeft en van het voetbalstadion dat hij wil bouwen in Brugge", zo beweert Vandeweghe.

Verhaeghe heeft namelijk ook speciale plannen voor zijn eigen stadion. "Daar wil hij ook af en toe de nationale ploeg ontvangen, alleen al om dat gigantisch bouwsel in het veredelde dorp Brugge, dat dan twee voetbalstadions zal tellen, een beetje economisch verantwoord te houden."

Aartsmoeilijk project
België wil het EK 2020 mee organiseren met dat stadion, waar dus nog geen ene steen van ligt. Vandeweghe ziet dat somber in. "De opdracht is simpel: iedereen in Brussel op één lijn krijgen, het protest wegnemen bij de buurgemeenten, de ring ontdubbelen en herinrichten, die twee ontwikkelingen bouwen en Anderlecht over de streep trekken. Dat alles tegen de winter van 2019-2020 en zonder al te veel publiek geld. A la bonne heure."