Flaterende Coosemans bezorgt Westerlo onverwachte stuntzege

22-01-2017 21:45

KV Mechelen is er niet in geslaagd om zijn zevende thuisoverwinning op rij te behalen. Uitgerekend tegen rode lantaarn Westerlo slikte het een bittere nederlaag.

Even werd er gevreesd dat de wedstrijd niet kon doorgaan, want de veldverwarming was een tijdje uitgevallen. Het veld werd echter toch nog goedgekeurd. Westerlo begon het beste aan de wedstrijd en kon dat meteen verzilveren. De trefzekere Nicolas Rommens tekende voor de 0-1.

KV Mechelen was meteen wakker en nam het commando over, maar Croizet, Kolovos en Verdier konden niet profiteren van die stormloop. Kort voor rust lukte het toch: Kolovos maakte met een mooi schot zijn vierde van het seizoen.

Koude douche
Erop en erover in de tweede helft, dacht Mechelen, en het begon furieus aan de tweede helft. Kolovos bleef echter niet koel voor Van Langendonck en Messaoudi trof de paal. Het leek uitstel van executie, maar Westerlo bleef ondanks alle kansen overeind. Het kon zelf ook dreigen via Ganvoula, maar die schoof naast.

Uiteindelijk waren het zowaar de bezoekers die aan het langste eind trokken. Met veel hulp van doelman Colin Coosemans was het de veelgeplaagde Khaleem Hyland die de winnende goal maakte. De goalie van Mechelen kwam daar véél te ver uit. Mechelen kon niet meer terugstoten en doet een heel slechte zaak.