RB Leipzig wint eenvoudig na bizar moment van Frankfurt-doelman

21-01-2017 21:11

RB Leipzig blijft in het spoor van koploper Bayern München in de Bundesliga. De promovendus hervatte de tweede seizoenshelft zaterdag met een eenvoudige 3-0 thuiszege op Eintract Frankfurt.

De bezoekers kwamen al na drie minuten met tien man te staan na een opmerkelijke actie van Lukás Hrádecky. De Finse doelman kwam uit zijn doel, nadat hij tegenstander Bernardo op zich af zag komen. Hij gleed echter uit en pakte de bal ver buiten de zestien in zijn handen.

Leipzig maakte dankbaar gebruik van het numerieke overtal. Uit de vrije trap die volgde scoorde Marvin Compper in de rebound. Op de valreep werd het ook nog 2-0 voor rust. Timo Werner kopte een vrije trap van Naby Keita achter invalkeeper Heinz Lindner van Frankfurt. Een eigen doelpunt van Jesus Vallejo, die de bal tegen zich aan geschoten kreeg, besliste het pleit in de tweede helft.

Koploper Bayern München won vrijdag al met 1-2 van SC Freiburg. Leipzig heeft een achterstand van drie punten op de titelverdediger.