Preud'homme laconiek: Ryan naar Anderlecht? Dat moet hij zelf uitmaken

Preud'homme laconiek: "Ryan naar Anderlecht? Dat moet hij zelf uitmaken"

20-01-2017 14:14
3

Ook voor Club Brugge is de winterstop over, het moet dit weekend vol aan te bak op het veld van Standard. Club staat aan de leiding en wordt in de pers al opgevoerd als dé te kloppen ploeg, maar Michel Preud'homme weet dat het nog niets in handen heeft.

Op zijn persconferentie probeert Preud'homme om de favorietenrol van zich af te houden. "De mentaliteit, sfeer en arbeid was goed op winterstage. Maar dat moet zich nog vertalen in punten nu. Ik ga het nog eens herhalen, vergeet het niet: ons programma is écht moeilijk na de winterstop", aldus Preud'homme.

Tegen Standard wacht meteen een lastige opener, maar zonder Adrien Trebel is de ploeg wel verzwakt. "Standard heeft meer goeie spelers dan Trebel alleen. Cissé en Enoh kunnen ook op het middenveld spelen. We kijken niet naar de rest, we hebben doelen voor ogen en moeten zelf ons werk doen."

Bovendien is Club opnieuw behoorlijk gehavend. Ook Claudemir kan kennelijk niet spelen. "Van Rhijn en Limbombe zijn niet fit. Claudemir heeft rust nodig na een wonde opgelopen op training". Preud'homme zit zo niet dik in de verdedigers, maar dan is er een noodoplossing mogelijk. "De driemansdefensie hebben we al enkele keren gebruikt, zoals thuis tegen Panathinaikos. Het is een mogelijkheid."

Geruchten over Ryan
Zoals iedereen hoort ook Preud'homme geruchten over Ryan naar Anderlecht. Hij reageert laconiek. "Ryan bij Anderlecht? Dat moet hij voor zichzelf afwegen. Hij was hier een kind van het huis, maar in het voetbal..."