Trebel is vlees noch vis, een speler voor de bank van Anderlecht

"Trebel is vlees noch vis, een speler voor de bank van Anderlecht"

20-01-2017 08:30
1

Adrien Trebel moet de nieuwe patron worden op het middenveld van Anderlecht. De Fransman heeft zijn leiderschap al getoond bij Standard, maar analist Eddy Snelders is niet overtuigd. Hij vindt Trebel maar een meelopertje.

In Het Nieuwsblad vraagt Snelders zich luidop af waar Trebel zou spelen. "Ik vraag mij af wat Anderlecht kan doen met Trebel. Ik vind hem een goeie voetballer die de linies aan elkaar breit, een bal bijhoudt ... Maar hij is geen verdedigende en geen aanvallende middenvelder. Vlees noch vis. Hij heeft verdedigend altijd iemand naast zich nodig, zoals bij Standard met Enoh."

Hij ziet in Trebel dan ook een miskoop. "Hij is geen bepalende speler waar je drie miljoen voor betaalt. Eerder iemand die meedrijft. Hij heeft er Standard toch ook nooit op de moeilijke momenten doorgesleurd? Hij is niet beter dan Dendoncker en dan Tielemans. Minder duelkracht, minder diepgang, minder goals ... Twee assists en één goal per jaar. Een schone goal, die ze tien keer herhalen, waardoor we denken: Veel scorend vermogen. Ik hou niet van voetballers met een beperkte bijdrage die toch opgehemeld worden. Ik zeg jullie: een speler voor de bank van Anderlecht."