Leekens en Algerije op rand van uitschakeling ondanks knap doelpunt van Hanni

Leekens en Algerije op rand van uitschakeling ondanks knap doelpunt van Hanni

19-01-2017 19:26

De kans dat Georges Leekens met Algerije de Afrika Cup zal winnen is donderdagavond een pak kleiner geworden. De troepen van Mac The Knife verloren met 1-2 van Tunesië, waardoor ze verplicht zijn om hun laatste groepswedstrijd tegen Senegal te winnen.

Algerije kwam kort na de rust op achterstand na een eigen doelpunt van Aïssa Mandi. Een kwartier later gooide Naim Sliti de wedstrijd helemaal op slot. Hij scoorde vanop de penaltystip. Leekens probeerde het tij nog te keren door Sofiane Hanni tussen de lijnen te brengen.

De speler van RSC Anderlecht kwam in de plaats van Yacine Brahimi en scoorde in de toegevoegde tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwam Algerije niet meer. Daardoor blijven Leekens en Hanni achter met een schamele één op zes.

Een vroeg uitschakeling dreigt dus voor het land dat als één van de favorieten voor de eindzege gezien werd. Er rest nog één kans voor Algerije. Zaterdag ontmoeten ze met Senegal de sterkste ploeg in de poule. Enkel bij een overwinning maakt Algerije nog kans op de volgende ronde.