Eerlijke Witsel: 'Ik kan niet zeggen dat ik niet ook voor het geld gekomen ben'

Eerlijke Witsel: 'Ik kan niet zeggen dat ik niet ook voor het geld gekomen ben'

18-01-2017 23:45

Axel Witsel is een van de spelers die onlangs de verleidingen van de Chinese miljoenen niet kon weerstaan. De Rode Duivel tekende een contract bij Tianjin Quanjin en ontkent niet dat geld een grote rol speelde bij zijn keuze.

Witsel zal bij zijn nieuwe club een weeksalaris van 300.000 euro opstrijken. "Ik kan niet zeggen dat ik niet ook voor het geld gekomen ben", vertelt de van Zenit Sint-Petersburg overgekomen middenvelder in gesprek met de NOS. "Maar ik kan niet mijn geld incasseren en op mijn lauweren rusten. Ik moet hier hard werken om de club beter te maken."

Witsel is nét op het juiste moment overgestapt naar China, want het land is door de voetbalbond inmiddels beperkt in het binnenhalen van buitenlandse spelers. Er mogen namelijk nog maar drie in plaats van vier buitenlandes tegelijk op het veld staan bij een club. "Onze voorzitter is ambitieus. Hij heeft mij gekocht en ik weet dat hij nog meer buitenlanders wil halen. Al is dat niet makkelijk met de nieuwe regels in China. Toch hoop ik dat hij nog iemand koopt", aldus Witsel, die ook voor Juventus had kunnen kiezen.