'Costa is 'helemaal klaar' met Engeland: bod van negentig miljoen euro'

'Costa is 'helemaal klaar' met Engeland: bod van negentig miljoen euro'

15-01-2017 00:27

Chelsea-manager Antonio Conte doet alsof ze gek zijn, maar diverse Britse media weten het zeker: Diego Costa wil per direct vertrekken uit Londen. De topscorer van de Premier League-koploper heeft zijn zinnen gezet op een lucratieve transfer naar China. 

Costa (28) was zaterdag niet van de partij tijdens de clash tussen Leicester City en Chelsea (0-3). Volgens Conte had dat te maken met een blessure. Niets is minder waar, melden The Sun en The Daily Mirror. De oud-speler van Atlético Madrid is 'helemaal klaar' met Engeland. Hij zou aan vrienden hebben laten weten koste wat kost te willen vertrekken. 

Tianjin Quanjian is bereid zo'n negentig miljoen euro (!) te betalen voor Costa. De spits kan dik dertig miljoen per jaar gaan verdienen in het Verre Oosten. De kans is overigens klein dat Chelsea en eigenaar Roman Abramovic akkoord gaan met een dergelijke deal. Waarschijnlijk is het, dat Conte tot het sluiten van de transfermarkt in China (26 februari) géén beroep doet op Costa. Daarna zullen The Blues met de topscorer van de Premier League in gesprek gaan over zijn toekomst. 

Lees ook: Courtois brengt heel ander verhaal van Costa naar buiten