Antwerp beseft het momentum: Het is kort dag

Antwerp beseft het momentum: "Het is kort dag"

13-01-2017 19:26
1

Antwerp won op de vorige speeldag van de Proximus League met 1-0 van Roeselare. The Great Old doet daardoor weer mee voor de tweede periodetitel. Toch beseft Wim De Decker dat zijn ploeg er nog niet lang is.

Zondag trekt Antwerp naar Cercle Brugge. Vrijdag stond De Decker de pers te woord. "Het is kort dag. De competitie duurt niet meer lang. We staan nu voor zeven heel belangrijke wedstrijden. Te beginnen met nu zondag."

"Voor Nieuwjaar zei ik: 'Na Nieuwjaar kunnen we beginnen te rekenen', maar daar wil ik nu niet aan toegeven. We zijn heel blij met de overwinning van vorige week. Zekermet de manier waarop. Die lijn moeten we nu verder trekken. We hebben nu een stramien, een systeem. Iedereen weet hoe daarin te spelen."

Ongeslagen
Tijdens het tweede periodekampioenschap verloor Antwerp nog geen enkele wedstrijd. "Dat is mooi voor de statistieken, maar ik had liever wat meer overwinningen gehad. Maar ik ben al heel blij dat we hier staan. Had je een paar maanden geleden gezegd dat we hier gingen staan, had ik daar meteen voor getekend."

In de stand staat Antwerp op één punt van Lierse en Roeselare. "We hebben nu nog niks. We moeten realistisch zijn. We moeten ons gewoon focussen op de volgende wedstrijd. Met de mentaliteit van de vorige wedstrijden moeten we blijven verder werken", besloot de trainer van Antwerp.