'Anderlecht krijgt hulp van Italiaanse grootmacht bij transfer Casteels'

'Anderlecht krijgt hulp van Italiaanse grootmacht bij transfer Casteels'

13-01-2017 14:50

We zitten één week voor de start van de tweede competitiehelft. Anderlecht is nog steeds zoekende naar een nieuwe doelman. Een nieuwe sluitpost staat hoog op het verlanglijstje van de Brusselaars. De afgelopen dagen viel meermaals de naam van Koen Casteels.

De 24-jarige doelman zit momenteel weg te kwijnen op de bank bij VFL Wolfsburg en wil graag elders speelminuten op gaan doen. Toch wil Wolfsburg niet meewerken aan een transfer alvorens een vervanger is aangetrokken. De Duitsers geven ook de voorkeur aan een definitieve transfer, liever dan een uitleenbeurt. Een moeilijke situatie voor Anderlecht, maar Napoli lijkt nu een reddingsboei te werpen naar de recordkampioen.

De club van Dries Mertens heeft volgens het Italiaanse TMW de afgelopen weken meermaals contact gehad met Casteels. Napoli wil echter het seizoen graag uitdoen met het trio Reina-Rafael-Sepe. Casteels zou een aankoop zijn met het oog op volgend seizoen. Een geschikte oplossing voor alle partijen lijkt dan ook dat Napoli de doelman definitief overneemt van Wolfsburg en hem daarna onmiddellijk uitleent aan Anderlecht.