Irritaties bij Mourinho na zege: Er was geen enkele reden om dat te doen

Irritaties bij Mourinho na zege: "Er was geen enkele reden om dat te doen"

11-01-2017 07:46

Manchester United-manager José Mourinho heeft zich kritisch uitgelaten na het League Cup-duel met Hull City (2-0 winst). Volgens de Portugees juichten zijn spelers veel te uitgebreid na het openingsdoelpunt van Juan Mata.

"Na zijn treffer hadden we meteen door moeten voetballen in plaats van uitgebreid gaan zitten juichen", aldus Mourinho na afloop van de wedstrijd tegenover Sky Sports. "Tijdens bekerwedstrijden kan elk doelpunt cruciaal zijn, dus waarom zou je zo uitgebreid juichen als er nog ruim dertig minuten te spelen zijn? Er was geen enkele reden om dat te doen."

Door de 2-0 zege zit United nu in een zetel voor plaatsing voor de finale van de League Cup, wat vertrouwen geeft voor de Merseyside-derby van komend weekend tegen Liverpool. Mourinho weigert echter de polonaise te lopen. "We speelden zo nu en dan erg slordig en maakten het onszelf lastig. We zullen zondag tegen Liverpool een hoger niveau moeten halen dan vandaag."

Bij United ontbrak Zlatan Ibrahimovic wegens ziekte, maar Mourinho verwacht dat de ster gewoon inzetbaar is tijdens het duel met Liverpool. "Hij zal er gewoon bij zijn, alleen vandaag was hij een beetje ziek. Maar we kijken allemaal uit naar deze topper: dat geldt voor zowel de spelers, de trainersstaf als de supporters."