Krijgt Engels een Belgische opvolger? Ik heb een blauw-zwart hart

Krijgt Engels een Belgische opvolger? "Ik heb een blauw-zwart hart"

08-01-2017 21:30
1

Het is nog niet duidelijk of Björn Engels in de zomer bij Club Brugge zal blijven. De boomlange verdediger wordt gevolgd door verschillende teams uit de Premier League. Op stage is er in ieder geval al iemand mee die hem doodgraag wil vervangen: Niels Verburgh.

De achttienjarige Verburgh is een enorme fan van Engels. Hij wil in zijn voetsporen treden. "Net als ik komt Björn uit de jeugd van Club, net als ik is hij een centrale verdediger, net als ik meer een voetballende verdediger en net als ik heeft hij een enorme passie voor Club Brugge. Al van sinds ik klein ben heb ik een blauw-zwart hart. Mijn vader nam mij op mijn vijfde al mee naar de spionkop", legt Verburgh uit in Het Laatste Nieuws.

Verburgh vindt verbondenheid met de ploeg heel belangrijk. "Dat mijn idool buiten Club Brugge Sergio Ramos is, is niet alleen omdat hij zo imposant is en zo goed kan voetballen, maar vooral ook omdat hij ook die passie heeft voor Real Madrid. Een echte clubman, zo vind je er niet meer zoveel tegenwoordig. Ik vind dat je met je volledige hart voor een ploeg moet spelen, zomaar half vind ik jammer. Tenslotte speel je ook voor die duizenden supporters. Als je aan hen kan tonen dat je het écht meent, is dat toch fantastisch. Zoals Björn doet. Hij is echt mijn idool. Ik kijk op naar hoe hij zijn carrière bij Club heeft opgebouwd."

Verburgh is ook dolblij dat hij mee is op stage, want vorige keer viel hij uit de boot. "Dit is mijn eerste stage bij de A-kern. Hopelijk kan ik door hier goed te presteren ook volgende zomer mee op stage. Ik heb vorig seizoen in de terugronde bijna alles gespeeld, dus had ik ergens wel verwacht om toen geselecteerd te worden. Geen probleem, maar daardoor heb ik heb de afgelopen zes maanden keihard gewerkt om er deze keer wél bij te zijn."

Nieuwe Engels?
Verburgh heeft er alles voor over om zoals Engels te worden. "Ik kijk niet alleen naar hem op, ik bekijk ook veel beelden van hem. Al zijn live matchen nog altijd beter op dat vlak. Heel leerrijk. Dan kan ik hem echt een hele match volgen. Nu heb ik hem de voorbije maanden door zijn blessure niet zo vaak volgen, maar dan kijk ik bijvoorbeeld naar Simons. Ook als verdedigende middenvelder kan ik nog veel bijleren, hé."