Belgische goalgetter in Nederland speelt zich in de kijker: Ik weet van lijstjes

Belgische goalgetter in Nederland speelt zich in de kijker: "Ik weet van lijstjes"

07-01-2017 21:57

Cyriel Dessers is niet van plan om NAC Breda al in januari te verlaten. De Belgische topscorer laat zich niet gek maken door de belangstelling uit - onder meer - de Eredivisie. 

In achttien Jupiler League-duels was Dessers (22) dit seizoen al goed voor elf treffers en acht assists. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, weet hij. "De statistieken zijn prima. Ik heb in elf verschillende wedstrijden gescoord, maar dat hadden er meer moeten zijn", vertelt hij aan BN/DeStem. 

Afgelopen zomer tekende Dessers bij NAC tot medio 2019. Daarvoor kwam hij uit voor Lokeren. Als de verhalen kloppen, wordt de spits inmiddels gevolgd door menig eredivisionist. "Ik spreek mijn zaakwaarnemer wel eens. En ik weet dat er lijstjes zijn. Maar je kan ook vijftien jaar lang op zo'n lijstje staan zonder dat er iets gebeurt."

"Dit is pas mijn eerste seizoen dat ik wekelijks speel. Dat wil ik zo houden. Dit seizoen maak ik bij NAC af. Ik ga in de winter niet holderdebolder vertrekken", benadrukt Dessers. "Ik heb nog zoveel te leren. Meer agressiviteit in mijn spel, dominanter zijn, meer aanwezig en meer goals maken. Het is goed of het is slecht en bij mij moet alles nog stukken beter. Aan middelmatigheid heb je niks."