De Witte schenkt klare wijn over toekomst van Vanhaezebrouck

De Witte schenkt klare wijn over toekomst van Vanhaezebrouck

04-01-2017 12:15

Blijft Hein Vanhaezbrouck na dit seizoen bij AA Gent of niet? Vanhaezebrouck heeft veel bereikt in Gent, maar valt de laatste weken vooral in negatieve zin op. Voorzitter Ivan De Witte maakt zich echter geen zorgen.

In Sport/Voetbalmagazine is De Witte duidelijk. Als Vanhaezebrouck dat wil, dan blijft hij gewoon. "Wat mij betreft is Hein hier volgend seizoen nog coach, en niet alleen omdat hij nog een contract heeft. Ik vind hem nog altijd een supertrainer, die nog altijd erg hard werkt, het hardst van alle trainers die ik ooit bij Gent heb meegemaakt. Het zou van een enorm gebrek aan coherentie getuigen om nu vraagtekens bij zijn toekomst hier te plaatsen. Ook bij hem heb ik nog geen moment gevoeld dat de begeestering kleiner geworden is om met ons door te gaan."

Vanhaezebrouck was de laatste weken hard voor de refs. Bovendien kwam hij niet opdagen voor de verplichte interviews die bij het televisiecontract horen. Is de coach te ver gegaan? "Daar doe ik geen uitspraken over, dat is interne keuken. Het enige wat ik daarover wil zeggen is dat ik als voorzitter deze club bepaalde patronen en een identiteit wil meegeven waaraan iedereen zich zal moeten houden, maar dat gaat niet van vandaag op morgen."