Anderlecht countert zich rijk: Zouden graag zoals Barça voetballen, maar...

Anderlecht countert zich rijk: "Zouden graag zoals Barça voetballen, maar..."

27-12-2016 09:24
1

Even leek René Weiler hem ook bij het huisvuil te zetten, Sofiane Hanni, nadat die laatste kritiek leverde op zijn trainer. Maar eerlijk is eerlijk: sinds de nederlaag op Zulte Waregem acteert RSC Anderlecht veel meer als ploeg. Al steunt het elftal niet op de traditionele stijl van het huis.

"Sinds enkele weken spelen we als broeders", vindt Hanni bij La Dernière Heure. "Iedereen vecht voor elkaar en dat maakt me zeer trots. Dat is momenteel onze grote sterkte. In een recent verleden werden we nog geklopt door teams die niet per se sterker waren dan wij, gewoon omdat we onvoldoende inzet aan de dag brachten. Dat is vandaag de dag niet meer het geval", aldus de aanvoerder.

Wervelend is het voetbal van Anderlecht nochtans niet. Paars-wit vertrekt steevast vanuit een strakke organisatie, om van daaruit razendsnel om te schakelen. "Kijk, wij zouden graag zoals Barça spelen, maar daar zitten we ver van. Na het verlies op Zulte Waregem zaten we in crisis. We hebben nu een nieuw elan gevonden door veel punten te veroveren. We werken er stap voor stap naartoe. Eerst de resultaten. Vervolgens proberen we daar de manier waarop aan te koppelen", is Hanni duidelijk.