Teleurstellend Anderlecht wint op een diefje dankzij doelpunt en assist Teodorczyk

26-12-2016 19:50
1

Anderlecht heeft zonder al te veel overschot gewonnen van Charleroi. Het moet daarvoor alweer Lukasz Teodorczyk bedanken. De Poolse spits scoorde en gaf een assist in de 0-2 overwinning.

Charleroi was de bedrijvigste ploeg in de eerste helft op Mambourg. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, maar kon de netten niet doen trillen. David Pollet was er dicht bij, Frank Boeckx hield de nul op het bord.

Ook Amara Baby stond dicht bij de openingstreffer, maar Bram Nuytinck kon op de doellijn nog redden. Anderlecht kwam niet verder dan enkele schoten van buiten de zestien meter. Nicolas Penneteau beleefde een rustige eerste helft. Ook na de pauze leek Charleroi het voortouw te nemen. Het kreeg enkele kansen, waaronder een bal op de paal. Een doelpunt zat er echter niet in.

De wedstrijd kabbelde rustig voort en Anderlecht leek nooit aanspraak te maken op de drie punten. Een kwartier voor tijd was er dan toch plots Teodorczyk. De Poolse spits had nog geen knikker geraakt, maar scoorde dan toch vanuit het niets. Hij zorgde voor het eerste doelpunt van de avond. Nog voor het einde van de partij scoorde ook Frank Acheampong, Tedoroczyk zorgde voor de assist.

Dankzij de winst mag Anderlecht zich even de leider in de Jupiler Pro League noemen, al moet Club Brugge later nog aan de bak tegen Moeskroen. Ondanks een teleurstellende partij, kan Anderlecht het jaar dus wel positief afsluiten.