Vanhaezebrouck schrijft grootste miskoop helemaal af: ''Past niet bij ons''

Vanhaezebrouck schrijft grootste miskoop helemaal af: ''Past niet bij ons''

20-12-2016 10:14
1

AA Gent haalde in 2015 liefst vijftien nieuwe spelers naar de club. Daar zaten uiteindelijke de nodige floptransfers tussen. De Zweed Emir Kujovic is de grootste miskoop van deze zomer en Hein Vanhaezebrouck legde bij Extra Time uit waarom het zo is gelopen.

De 28-jarige Kujovic kwam voorlopig pas vier duels in actie en stond in de Jupiler Pro League niet meer dan vier(!) minuten op het veld. Kujovic had onder andere fysieke problemen. "Hij is hier aangekomen met een fysieke achterstand en sukkelde van blessure in blessure", luidt de uitleg van de Gent-coach. 

Er is echter nog een andere belangrijke reden waarom Kujovic is mislukt bij de Buffalo's. "We hadden hem en Perbet aangetrokken omdat we naar scorend vermogen zochten na het vertrek van Depoitre. Maar Kujovic past niet bij de aanpak van AA Gent. In één van zijn eerste interviews zei hij: "Ik zal niet jagen, ik zal geen druk zetten, want ik doe dat niet. Als er nou één ploeg druk zet in onze competitie...", aldus Vanhaezebrouck. Kujovic heeft geen toekomst bij Gent en mag daarom in januari al opkrassen.