Vandenbempt maakt zich zorgen om AA Gent: Dat is behoorlijk alarmerend

Vandenbempt maakt zich zorgen om AA Gent: "Dat is behoorlijk alarmerend"

19-12-2016 11:00

AA Gent heeft een verbazende inzinking gekend. De troepen van Hein Vanhaezebrouck verloren ook van STVV en staan nu nog net bij de eerste zes. Volgens Peter Vandenbempt mag Gent zich stilaan zorgen beginnen maken.

Gent heeft nu 7 op 30 buitenshuis, cijfers die meer bij een middenmoter horen. "Wat is er aan de hand bij AA Gent, dat weer uit verloor en aan de staart van de top zes bengelt? Dat is toch even schrikken, denk ik, voor AA Gent en de mensen daar. Dat grote verval buitenshuis is behoorlijk alarmerend. Blijkbaar hebben ze ook slecht gevoetbald en verdedigd in Sint-Truiden en werden ze afgetroefd door een gretige en felle thuisploeg", vertelt Vandenbempt op Sporza.

Vandenbempt had deze inzinking niet verwacht. "Het lijkt mij toch de moeilijkste periode voor AA Gent sinds Vanhaezebrouck er trainer is, misschien op zijn allereerste weken na, want die waren ook een beetje moeilijk. Hij lijkt me ook elke keer meer teleurgesteld over het niveau dat zijn spelers halen, over hun herhaaldelijke fouten en over het gebrek aan leiderschap, dat hij al vaak heeft aangekaart. Zeker als er dan zoals in Sint-Truiden ook nog eens Asare en Neto niet bij zijn. Gelukkig voor AA Gent doen ze het thuis nog altijd uitstekend. Donderdag spelen ze tegen Anderlecht, dan ziet de wereld er misschien weer anders uit."

Gent heeft deze winter nieuw bloed nodig, zoveel is duidelijk. "De transferperiode wordt nu heel belangrijk. Dat is al een paar keer aangekaart. Eind vorig seizoen zei Vanhaezebrouck dat ze een paar transferperiodes na elkaar eigenlijk hebben gemist. Dat kan Gent zich deze keer niet permitteren."