Anderlecht krijgt stadion niet meer vol, 3.000 supporters haken af

Anderlecht krijgt stadion niet meer vol, 3.000 supporters haken af

17-12-2016 08:15
5

Anderlecht is druk bezig om zijn fans te verliezen. Het Nieuwsblad dokterde namelijk uit dat de recordkampioen in vijf jaar gemiddeld 3.000 supporters is kwijtgespeeld. Dat is zo'n 15%. Geen goeie cijfers, maar woordvoerder David Steegen nuanceert.

De laatste vijf jaar heeft Anderlecht niet veel hoogdagen beleeft, vooral de twee opeenvolgende jaren zonder titel doen pijn. Bovendien zou de 'huisstijl' van Anderlecht stilaan verdwijnen, dat terwijl Anderlecht de duurste tickets van België heeft. Dat kan de lagere opkomst verklaren, maar Steegen slaat niet in paniek en ziet andere factoren.

"Over de prijs van de tickets wordt niet geklaagd. Door de aanslagen in Brussel daagden vorig seizoen 1.000 abonnees plots niet meer op. En uit ons eigen onderzoek blijkt dat we vooral een groot mobiliteitsprobleem hebben. Daarnaast moeten we ook concurreren met het stadsleven: concerten, theater ... Mensen kiezen uit een ruim aanbod en beleving wordt daarin steeds belangrijker. We werken daar al twee jaar aan, maar hebben eigenlijk een vernieuwde infrastructuur nodig", vertelt Steegen.