Kouyaté bewierookt twee Anderlecht-spelers: Gemaakt voor Premier League

Kouyaté bewierookt twee Anderlecht-spelers: "Gemaakt voor Premier League"

15-12-2016 09:00
2

Cheikhou Kouyaté is al enkele jaren een vaste waarde in de ploeg bij West Ham United. De rijzige middenvelder kijkt nog steeds met veel aandacht naar zijn ex-ploeg Anderlecht. De Senegalees ziet dat er heel wat talent rondloopt.

Zo is Kouyaté een fan van zijn landgenoot Kara Mbodji. "Toen Herman Van Holsbeeck hem indertijd ging halen bij Genk, vroeg hij mijn mening: Kopen, zei ik meteen. Kara heeft sowieso alle kwaliteiten die een centrale verdediger moet hebben. Zo is hij gebouwd als Vincent Kompany. In het begin hield hij te veel de bal bij en legde hij te veel risico's in zijn spel, maar nu speelt hij al veel eenvoudiger", analyseert Kouyaté in Het Nieuwsblad.

Daarnaast is er nog het goudhaantje van paars-wit, waarmee hij een sterke tandem vormde in zijn laatste seizoen. "Youri Tielemans vind ik bijna klaar voor pakweg de Premier League. Ik was ontzettend fier toen ik hem onlangs zag in het shirt van de Rode Duivels. Als Youri naar Engeland komt, hoop ik wel dat hij in mijn ploeg zal spelen, want ik heb geen zin om hem te tackelen", lacht hij. Neen, serieus. Kara en Tielemans zijn echt spelers voor de Premier League."