Mbodji is hard voor zichzelf: Moet toegeven dat ik fouten heb gemaakt

Mbodji is hard voor zichzelf: "Moet toegeven dat ik fouten heb gemaakt"

09-12-2016 11:04

Kara Mbodji heeft zich dit seizoen ontpopt tot een sterkhouder van Anderlecht. De Senegalees is plots secuur, terwijl hij vorig seizoen regelmatig flaterde. Mbodji snapt zelf ook dat het beter moest dan vorig seizoen.

Mbodji had vorig seizoen een kwakkeljaar, maar heeft daar wel gegronde redenen voor. "Dat komt omdat vorig jaar alles nieuw was. Nieuwe club, nieuwe spelers, nieuwe mentaliteit. Ik moet toegeven dat ik fouten heb gemaakt. Ik wilde soms te aanvallend spelen, mezelf te veel tonen. Ik nam te veel risico's en dat is me zuur opgebroken. Nu houd ik de zaken simpeler. Focus ik me op mijn taak: verdedigen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

René Weiler wil bovendien ook dat hij leiderschap uitstraalt: hij probeert nu een vertrouwenspersoon te zijn voor zijn medespelers. "Ik observeer in de eerste plaats. Ik praat wanneer het nodig is. Als iemand zich niet goed voelt omdat hij op de bank zit, bijvoorbeeld. Ik ken dat gevoel. Bij de nationale ploeg heb ik jaren moeten toekijken. Dat is moeilijk, maar zo zit voetbal in elkaar."