Van Holsbeeck bevestigt: Clausule om hem in januari terug te halen

Van Holsbeeck bevestigt: "Clausule om hem in januari terug te halen"

19-11-2016 09:26
3

Mahmoud Hassan Trezeguet timmert verder aan de Europese weg bij Royal Excelsior Moeskroen. De Egyptenaar wordt uitgeleend door RSC Anderlecht, waar hij te boek staat als een talent dat op tactisch vlak nog moet rijpen. Dat de Brusselaars in hem geloven, staat echter buiten kijf.

In Het Laatste Nieuws laat manager Herman Van Holsbeeck zich uit over Trezeguet. "Hij heeft het profiel voor Anderlecht. Hij zet stappen, maar begrijpt ook waarom Weiler hem wilde uitlenen aan Moeskroen. In zijn huurcontract staat alvast een clausule waarmee we hem in januari kunnen terughalen", verklapt hij.

Glen De Boeck, voorlopig de sportieve baas van Trezeguet bij Moeskroen, verwacht dat de Egyptenaar ooit door de grote poort terugkeert op Anderlecht. "Natuurlijk zou Trezeguet ook belangrijk kunnen zijn bij Anderlecht, maar het is wel een speler met een handleiding. Hij bracht vanuit Egypte een zekere status en fierheid mee en dat moet je ook overbrengen naar je groep", aldus de coach.

Tactisch bijspijkeren
Vooral op tactisch vlak moet de aanvallende middenvelder nog progressie boeken. "Maar denk je dat Boussoufa, Zetterberg of Hassan indertijd bij Anderlecht zoveel tactische discipline hadden? Ja, Trezeguet is tactisch minder geschoold, maar is wel een speler die het verschil maakt. Geef zo iemand vrijheid en compenseer dat dan met andere spelers in je team", luidt het advies van De Boeck.