Geen sterrenelftal, maar Martinez is toch op zijn hoede voor Oranje: 'Uitdaging'

Geen sterrenelftal, maar Martinez is toch op zijn hoede voor Oranje: 'Uitdaging'

08-11-2016 23:52

Roberto Martinez begrijpt maar al te goed dat het Belgische volk woensdag wil winnen van Nederland. De derby der lage landen is voor veel landgenoten een wedstrijd met veel uitstraling, dat beseft Martinez ook.

"Ik ben me bewust van de rivaliteit tussen België en Nederland. De fans hebben me laten weten dat dit niet zomaar een wedstrijd is", zei Martinez op de persconferentie. "Voor ons is dat perfect, want een vriendschappelijke wedstrijd voor een kwalificatiewedstrijd is vaak storend als je niet de juiste intensiteit en emoties hebt."

Nederland mag dan wel niet over de beste generatie ooit beschikken, Martinez blijft op zijn hoede. "Tegen Nederland spelen is altijd een uitdaging. Het is een ploeg die technisch sterk is en ze bewegen ook goed. De wedstrijd in Amsterdam heeft wat meer glamour, tegen Estland is het business en moeten we punten pakken", aldus de bondscoach.

"Ik zie geen favoriet in dit soort wedstrijden", vertelt hij nog. "Er zullen veel wissels zijn en wij zullen met één oog op zondag spelen. Nederland zal dan weer bezig zijn met de wedstrijd tegen Luxemburg. Daar kan ik niks aan veranderen", besluit Martinez.